Начало » Лайфстайл » Енчо Керязов блести на юбилея `120 години цирковото изкуство в България`

Лайфстайл


Енчо Керязов блести на юбилея `120 години цирковото изкуство в България` Енчо Керязов блести на юбилея `120 години цирковото изкуство в България`

22 Октомври 2016 Infotech.bg   |  Коментари [0] Категория › Лайфстайл

   increase  decrease

Цирково изкуство у нас чества 120 години. В чест на славния юбилей шапитото на българския национален цирк "София" вече построено на новата официална циркова площадка на София в "Зона Б5". Най-мащабния цирков проект е под патронажа на Министерство на Културата и Столична община. Специален гост на гала спектаклите на 16, 17 и 18 декември ще бъде най-прочутият наш цирков артист Енчо Керязов. За първи път на български манеж ще гастролира правнукът на легендарния Лазар Добрич - Кристофър и неговата трупа от жонгльори върху гигантски сфери.

Със своите виртуозни умения в акробатиката на коне, висшата езда и дресурата на екзотични животни ще се изявят три поколения на прочутата фамилия Валдемар - едни от основателите на българската циркова школа. Трупа Янчеви ще представи главозамайващи въздушни каскади. Сред атракциите ще бъде и Даниела Валоскова, единствената жена в Европа, която виси на косата си и още ярки и впечатляващи артисти с покоряващи изпълнения.

Водещ на тридневния юбилея ще бъде Драго Драганов. Официалният плакат на събитието е дело на световноизвестната художничка Елена Зайка - автор на плакатите за цирковите фестивали в Монте Карло и Маси, Цирк "Никулин" в Москва и Цирк "Буглион" в Париж.

Прочетено: 3442 пъти



 

Хумор и забава

Блондинка с къса пола се качва по стълби. След нея върви мъж и поглежда под полата й. Блондинката ядосана се обръща:
- Как не ви е срам! Вие не сте никакъв джентълмен.
- А вие не сте никаква блондинка - отговорил джентълменът.