Начало » Любопитно » 8 факта за Кристиано Роналдо, които не знаехте

Любопитно


8 факта за Кристиано Роналдо, които не знаехте 8 факта за Кристиано Роналдо, които не знаехте

10 Септември 2015 Infotech.bg   |  Коментари [0] Категория › Любопитно

   increase  decrease

Независимо дали сте фен на футбола или не, вероятно сте израснали в саксия ако не знаете кой е Кристиано Роналдо. Хиляди фенки въздишат по него и изваяното му тяло, а също толкова много мъже се възхищават на неговите футболни умения. Мразен и обичан, той със сигурност не е от футболистите, които ви оставят безразлични.  С такъв играч в редиците си, Реал Мадрид няма как да не е сред фаворитите за титлата в Испания. Ако смятате, че Реал ще триумфира през този сезон, можете да направите правилния избор с Betfair футболни залози.   

Ето и няколко интересни факта от неговата биография:

1. Цялото му име е Кристиано Роналдо до Кръстен е на американския президент и актьор, Роналд Рейгън, който е любимият актьор на неговия баща. В Португалия като цяло не си поплюват с имената като има случаи на хора с две собствени и шест фамилни.
2. Скоростта на неговия пряк свободен удар е 130 км/ч.
3. Скокът на Роналдо създава пет пъти повече енергия от този на скачащ леопард, който ловува. Тази скорост му позволява да скочи впечатляващите 44 сантиметра във въздуха (от място) и 78 сантиметра със засилка, което е повече от средностатистическия играч от НБА.
4. По време на тренировка, общият сбор от тежести, които Роналдо повдига е 23 055 килограма, което на практика са 16 Тойоти Приус.
5. Университет в Канада предлага в програмата си курс по социология, който е базиран върху Кристиано Роналдо.
6. Всички знаем за скоростта на Роналдо. Когато обаче победиш професионален спринтьор на състезание със зиг-заг елементи, тогава говорим за нещо наистина специално.
7. Мазнините в тялото на Роналдо са само 10%, което е една от причините за неговия адски бърз спринт.
8. На петнадесетгодишна възраст е диагностициран с „прескачащо сърце“. Последва операция, след която самият той споделя, че се чувства като „нов“.

Прочетено: 4962 пъти



 

Хумор и забава

Блондинка с къса пола се качва по стълби. След нея върви мъж и поглежда под полата й. Блондинката ядосана се обръща:
- Как не ви е срам! Вие не сте никакъв джентълмен.
- А вие не сте никаква блондинка - отговорил джентълменът.