Начало » Любопитно » Българинът Неди Джон Крос с редица международни музикални отличия за 2013

Любопитно


Българинът Неди Джон Крос с редица международни музикални отличия за 2013 Българинът Неди Джон Крос с редица международни музикални отличия за 2013

13 Декември 2013 Infotech.bg   |  Коментари [0] Категория › Любопитно

   increase  decrease

Българският музикант Неди Джон Крос ще завърши годината с награди от Кан и Холивуд, очаквайки нови предизвикателства в бъдеще, сред които и филмови продукции с участието на Патрик Демпси, Денис Родман, Джейми Лий Къртис и много други звезди. 2013-та обаче ще остане в сърцето му като годината, която му носи и първите международни успехи с българската група Big Fat Lily.

Израснал в Германия, Неди тръгва по музикални турнета едва 4-годишен, тъй като родителите му са професионални музиканти. На 15 години сформира първата си група заедно с приятели и не след дълго започват сериозни ангажименти. Така Неди започва работа в групата на една от най-големите радио станции в Германия – SAW. Благодарение на нея се качва на една сцена със светила в рок културата, като Deep Purple, Nazareth, Uriah Heep и много други.

Вътре в себе си той обаче винаги е искал да направи нещо свое. Затова и се завръща в България, в родния Пазарджик, където бързо намира съмишленици и формира Big Fat Lily. Заедно с групата си Неди се фокусира върху важни глобални послания – срещу глада, мизерията, оръжията и войните. Благодарение на тази социална насоченост, групата печели редица награди на международни фестивали, сред които призове от Кан, Холивуд и Ню Йорк. Неди е и режисьор на видеото към песента им “God Forgive”, което е наградено на тези и много други фестивали.

Междувременно и успоредно с развитието на групата, Неди композира и филмова музика предимно за американски пълнометражни и късометражни продукции. Последната, за която работи, е филмът “Lost Time”, с участието на Робърт Дейви, Люк Гос, Дерек Миърс и други. С музиката си към драматичния трилър “Milwood” той печели и наградата за най-добра филмова музика измежду общо 220 филма на холивудския фестивал CineRocKom, през октомври тази година. Всичко това Неди прави в България, само с български музиканти, предимно с пазарджишкия оркестър!

Така 2013-та година е изключително важна за Неди, защото през нея той набира популярност сред международни филмови среди. И той не смята да спира до тук. Споделя ни, че го очакват проекти за филми като “Mission: S.O.P.” с Патрик Демпси и Денис Родман, и “Spychosis” с Джейми Лий Къртис. Неди продуцира и режисира и свой собствен филм – „Under the Dark”, който очаква да завърши до 2015-та година.

Мечтите и идеите му за развитие са безгранични. Пожелава си само достатъчно време, за да може да ги осъществи. Време и успехи му пожелаваме и ние!

Прочетено: 2992 пъти



 

Хумор и забава

Блондинка с къса пола се качва по стълби. След нея върви мъж и поглежда под полата й. Блондинката ядосана се обръща:
- Как не ви е срам! Вие не сте никакъв джентълмен.
- А вие не сте никаква блондинка - отговорил джентълменът.