Начало » Лайфстайл » Фактори, които трябва да вземем предвид преди закупуването на парфюм

Лайфстайл


Фактори, които трябва да вземем предвид преди закупуването на парфюм Фактори, които трябва да вземем предвид преди закупуването на парфюм

26 Февруари 2016 (ръководство от онлайн парфюме   |  Коментари [0] Категория › Лайфстайл

   increase  decrease

Намирането на парфюм е трудно, но не и невъзможна цел.

Преди да се отправите към тезгяха на коя да е парфюмерия, ви даваме възможност да се запознаете с малко ръководство, което ще ви помогне в избора на парфюм и да ви държи фокусирани върху това, което искате, сред всички напръскани аромати!

Терминология на парфюмите

1

Абсолюти - Чисти, натурални екстракти и масла от цветя и други растителни материали. Много скъп за малко количество. Например като чисто розово масло.

Нотка

Един ароматизиращ елемент в парфюма. Когато миризмата е със съставен аромат, миришем различните нотки в него. Когато първият аромат - или връхната нотка - се разпръсква, ние усещаме аромата на средната нотка, известна също като букет. Когато вече  избледнява, ни остава основната, базова  нотка, която е третият елемент на съставния аромат. Това е като симфония, нали?


1.  Не се ангажирайте с аромат, докато не помиришете и крайните окончателни нотки.

1

Одеколон – съдържанието в него е от 3 до 5 % масло в смес от алкохол и вода. Той има тенденция да бъде по-лек и освежаващ, обикновено с компонент, като цитрусово масло.
Тоалетна вода -съдържащи приблизително същото количество на парфюмно масло или малко повече от одеоколона- някъде между 4 и 8 %. Тя се смесва с алкохол вместо вода.

Парфюмна вода Eau de Parfum

Има по-висок процент на парфюмно масло - около 15 до 18 %- смесена с алкохол прави Парфюм. Тя е по-скъпа, отколкото одеколона и тоалетната вода.
Парфюм – той е с 15 до 30 % парфюмно масло и се смесва с алкохол. Тъй като съдържа такъв висок процент на парфюмно масло, той е много по-скъп, отколкото одеколон, тоалетна вода, или парфюмна вода.
Има и  друга терминология за парфюмите за тяхното описание. Дамските са цитрусови, свежи, флорални, ориенталски, сладки, подправки, или дървесни. Мъжките включват подправки и дървесни, също и по-мъжествени аромати като кожа, тютюн, мускус и мъхове.

 2.  Научете кой аромат от дадено семейство ви харесва най-много. Все пак  ще трябва да го носите много време заедно!

Ароматни семейства за жени

1

Те са класифицирани според преобладаващите характеристики на аромата. Четирите основни семейства са
1.Флорални/Сладки,

2.Цитруси/Плодови/Свежи,

3.Ориенталски/ пикантни и

4.Дървесни/шипрови.

 Разделянето им по този начин ви помага да решите кои аромати обичате и кои от тях бихте предпочели да избегнете. Вероятно сте виждали различните нотки, изброени за определен аромат; тези, които се координират със семейството, към което принадлежи избрания аромат.

1

3.  Да се пробват  няколко различни парфюми от различни парфюми семейства.  Прекрасно е да изберете аромат според сезона, повод, или настроението за този ден! Флорален и сладък за през деня, а може би и Ориенталски / пикантен аромат за вечерна среща. В студеното време по-силните аромати могат да се носят без да претоварваме всички около нас. Обратно, по-леките аромати са по-добри в по-топло време.

Флорален

Какъв букет от свежи цветя си представяте? Рози, карамфили, лавандула, портокалов цвят, виолетки, и много други ароматни цветя. Флоралният е най-широко използван аромат в женски аромати. Много сладко и лесно разпознаваем.

Цитруси/Плодови/Свежи

Портокали, лимони, лайм, грейпфрут и други цитрусови плодове. Кайсия, ябълка, праскова и т.н. Чисти, светли и ободряващи.

Ориенталски/пикантен

Топла ванилия, подправки и тамянови смоли. Напомня на Далечния Изток. Също така амбър и мускус. Мирис на загадъчност!

Дървесни/Шипрови

Парфюми като бергамот, дъбов мъх и пачули. Mного земна миризма.

1

Парфюмите са съставени от много различни съставки за получаване на хармоничен аромат. Тъй като нашето тяло е с уникална химия, същия парфюм ще мирише малко по-различно (или съвсем различно) в зависимост от това кой го носи. Освен това, той ще мирише различно в шишенцето или напръскан върху картончето, отколкото върху кожата.
 4. Първо напръскайте върху картонче. След пет или десет минути, помиреше пак. Ако все още парфюмът ви „говори”, тогава и само тогава, напръскайте върху кожата си.
5. Каква е вашата кожа? Има значение дали кожата е суха или мазна, или нормална. При суха миризмата ще се разсее по-бързо и  силно концентрирания парфюм ще има повече сила на трайност от  тоалетната вода.
6. Чувството ни за мирис е експертно както с напредването на деня, така и  в по-топло време. Отидете в магазина късно през деня, така че може да усетите  най-добрата миризма на различни парфюми.
7. Не изпробвайте куп различни парфюми или одеколони в даден момент! Забелязали ли сте как в парфюмериите има  малки бурканчета с кафе на зърна, разпръснати тук и там? Помиришете от тях и носът ви ще се освежи от многото аромати.
8. След като намерите вашия аромат, изберете допълнителни тоалетни принадлежности, които ще се координират перфектно и няма да се отблъскват.
9. За оптимална производителност, парфюмът трябва да се прилага на вашите импулсни точки: център на врата, зад ухото, вътрешността на китките и лактите и зад коляното. Ако поставите парфюм в една или повече от тези места, няма да се налага да я приложи отново през деня. За по-лек аромат, пръснете от парфюма във въздуха и се разходете из него. Пръскайте парфюма си върху гола кожа, тъй като има възможност за оцветяване на  облеклото.
10. За да запазите парфюма по-дълго време  върху кожата си, втрийте малко вазелин върху кожата си, където ще поставите парфюма. Или го пръскайте веднага след баня, когато  порите са отворени и ще се абсорбират по-интензивно в кожата.
11. Не прекалявайте с парфюмирането! Нали не искате да бъдете в една стая с хора, които стоят със свити носове заради вас? Или с кашлица.
Статията е предоставена от магазин за маркови парфюми Parfium.bg . Надяваме се тези съвети да ви помогнат да намерите вашият специален аромат!

Прочетено: 4431 пъти



 

Хумор и забава

Блондинка с къса пола се качва по стълби. След нея върви мъж и поглежда под полата й. Блондинката ядосана се обръща:
- Как не ви е срам! Вие не сте никакъв джентълмен.
- А вие не сте никаква блондинка - отговорил джентълменът.