Начало » Музика » Известна ориенталска танцьорка пристига от Германия за денс семинар

Музика


Известна ориенталска танцьорка пристига от Германия за денс семинар Известна ориенталска танцьорка пристига от Германия за денс семинар

05 Ноември 2009 Infotech.bg   |  Коментари [0] Категория › Музика

   increase  decrease

Известната в Германия ориенталска танцьорка Изида идва този месец в България, за да направи интезивен семинар по класически египетски танц (Raks Sharki), по покана на Pretty Dance Hall и Studio Nika Music. Такъв семинар се провежда за втори път тази година. Първият премина с впечатляващ успех в края на август в София, за радост на почитателите на етно танците. Организаторите предвиждат вторият да е още по-мащабен и разнообразен. Всички желаещи да се включат в него ще се навлязат в изкуството на египетските танци от 26 до 29 ноември включително.

Истинското име на Изида е Красимира Янева. Талантливата танцьорка е родом от Петрич, но живеe в Кьолн (Германия) и участва в многобройни фестивали в Европа. От 8 години Изида танцува ориенталски танци, а от 2 години подготвя свои ученици по цял свят. През 2008-ма г. тя става вицешампион на Германия по класически ориенталски танци и се класира за световното състезание в Москва. Преди месец Изида спечели конкурс "Аз танцувам" в известния български формат Dancing Stars 2 и дойде от Германия специално за да зарадва българските й фенове.

Освен Изида в семинара ще се включи Капка Кумар - най-големият специалист по индийски танци в България. На 29 ноември ще клуб Колорама ще отвори врати за голямо парти, организирано от Pretty Dance Hall и Studio Nika Music, по време на което двете танцьорки ще спрат дъха на публиката с омагьосващите си танци.

Прочетено: 2660 пъти 

Хумор и забава

- Мамо, наистина ли пилешката супа помага при простуда?
- Да, сине.
- И защо?
- Защото в пилето има много антибиотици.