Начало » Лайфстайл » Кои Са 5-те Най-Скъпо Платени Футболисти На Планетата?

Лайфстайл


Кои Са 5-те Най-Скъпо Платени Футболисти На Планетата? Кои Са 5-те Най-Скъпо Платени Футболисти На Планетата?

13 Март 2019 Infotech.bg   |  Коментари [0] Категория › Лайфстайл

   increase  decrease

Няма никакво съмнение, че футбола и парите вървят ръка за ръка. И въпреки това, до преди само едно десетилетие сумите, които отборите харчеха за трансфери и заплати бяха значително по-малки. В днешни дни обаче има футболисти, които са сред най-скъпо платените спортисти в света. Днес ще се спрем именно на петте футболисти, които изкарват най-много пари, спечелени, както на терена, така и извън него под формата на рекламни договори.

Лионел Меси

Може би това е изненада за някой, на първо място е Лео Меси, който си заработва зашеметяващите 111 милиона долара годишно. От тази сума, 84 милиона идват от заплатата на Меси с всичките включени бонуси, както и 27 милиона долара, които идват от рекламните договори, които е подписал аржентинеца. А имайки предвид, че не отдавна Лео Меси подписа нов договор с Барселона, който го обързва до 2021-ва с каталунците, той вероятно ще продължи да бъде най-скъпия футболист на планетата.

Кристиано Роналдо

Естествено, щом не е на първо място е логично да видим Роналдо на втората позиция по най-голям брой заработени пари от футболист. Той винаги е печелил огромни суми, дори за футболните представи, като неговата визия определено му помага ако става дума за рекламни изяви. Общата сума, с която се сдобива португалската мегазвезда на Ювентус е 108 милиона долара. Интересно е да се отбележи обаче, че Кристиано прибира цели 47 милиона само от неговите изяви, като рекламно лице на световно известни марки, като Найк. И освен това, Роналдо естествено е една от главните причини Ювентус да е с най-реални шансове за титлата в Италия с коефициент от 1.00, както съответните спортни залагания в момента показват.

Неймар

След гръмкия и рекорден трансфер на Неймар в ПСЖ през 2017-та година, надали някой ще се изненада, че той се нарежда плътно зад Меси и Роналдо по печалба. Именно благодарение на онези 222 милиона евро похарчени от катарските собственици на парижкия клуб помогнаха на Неймар да се превърна в най-скъпия трансфер в историята на играта. Кариоката си заработва по цели 90 милиона долара годишно, от коиъо 73 милиона идват от неговата заплата, бонуси и други придобивки от Пари Сен Жермен. От друга страна, рекламни договори с гиганти, като Макдоналдс, Найк и Ред Бул носят на бразилския нападател 17 милиона.

Гарет Бейл

Уелското крило на Реал Мадрид се нарежда на четвърта позиция със своите 34.6 милиона долара годишно. Почти цялата сума идва от това, която Бейл припечелва, като играч на белия балет, докато само 6 милиона идват от рекламни контракти. Самия Бейл пък вече кара своя шести сезон, като играч на Реал, а след напускането на Кристиано Роналдо определено може да се каже, че бързия уелсец се чувства по-комфортно, вероятно освободен от постоянното усещане, че е в сянката на португалеца. И въпреки, че, Гарет Бейл не е първа младост за един футболист със своите 29 навършени години, той продължава да печели доста сериозни пари. 

Пол Погба

Пети по печалба сред футболистите е френския халф на Манчестър Юнайтед - Пол Погба. Французина печели по 29.5 милиона долара годишна, като 25 от тях той взима под формата на заплата и други бонуси от неговия отбор, докато Погба грабва по 4.5 милиона годишно от рекламни изяви. И все пак, френския талант с гвинейски корени има още много време пред себе си за да може евентуално да се изкачи още по-напред в класацията на най-скъпо платени футболисти.

Прочетено: 2874 пъти



 

Хумор и забава

Блондинка с къса пола се качва по стълби. След нея върви мъж и поглежда под полата й. Блондинката ядосана се обръща:
- Как не ви е срам! Вие не сте никакъв джентълмен.
- А вие не сте никаква блондинка - отговорил джентълменът.