Начало » Туризъм » Румънски превозвачи се местят в България

Туризъм


Румънски превозвачи се местят в България Румънски превозвачи се местят в България

21 Декември 2015 Infotech.bg   |  Коментари [0] Категория › Туризъм

   increase  decrease

Протест на румънските превозвачи блокира центъра на Букурещ за няколко часа в четвъртък и стана една от централните теми в румънския печат. В. "Ромъния либера" пише, че около 5000 автобуса и камиона са пристигнали на Площада на победата, където се намира сградата на правителството, а други 5000 са блокирали околовръстното шосе на Букурещ.

Автомобилите бяха докарани от множество фирми за професионален транспорт, които протестираха срещу безпрецедентните увеличения на застраховка Гражданска отговорност, чийто тарифи нараснаха с до 400 процента, посочва изданието.

"Шофьорите се нервираха: Ще блокираме цялата страна!", пише в "Адевърул" по същата тема. Вестникът отбелязва, че лидерите на организациите на превозвачите са преговаряли с правителството за ограничаване на нарастването на застраховка Гражданска отговорност и за премахване на супреакциза върху горивата, но кабинетът не е приел исканията им. Недоволни от изхода на преговорите, превозвачите заплашиха, че следващия път ще блокират първо столицата, а после цялата страна, посочва вестникът.

"Властите нямат решения за превозвачите, задушавани от застраховка Гражданска отговорност", пише в. "Евениментул зилей", като отбелязва, че според превозвачите застраховката за търговските превозни средства в скочила от 5000 леи (еврото се разменя за 4,49 леи) на 5000 евро само за две години. Сега таксиметровите шофьори плащат за автомобил Дачия Логан 1000 евро за застраховка Гражданска отговорност спрямо 300 леи в началото на 2014 година, отбелязва изданието.

Шофьорите искат от правителството ограничаване на тарифите на задължителните застраховки, като в противен случай заплашват, че ще преместят фирмите си в България, посочва вестникът. "Ако не се реши въпросът, ще се преместим всички в България и ще ги оставим да се оправят, да видим какво ще правят без клиенти", казва ядосан шофьор, цитиран от всекидневника.

По-високите цени на румънските превозвачи дават предимство на българските таксиметрови фирми за превози по маршрута Русе Букурещ и транспортни услуги в Румъния.

Прочетено: 4825 пъти



 

Хумор и забава

Блондинка с къса пола се качва по стълби. След нея върви мъж и поглежда под полата й. Блондинката ядосана се обръща:
- Как не ви е срам! Вие не сте никакъв джентълмен.
- А вие не сте никаква блондинка - отговорил джентълменът.