Начало » Любопитно » Училище за русалки в Холандия

Любопитно


Училище за русалки в Холандия Училище за русалки в Холандия

03 Ноември 2016 АФП   |  Коментари [0] Категория › Любопитно

   increase  decrease

Омагьосващи рибени опашки, пробляскващи в тюркоазено и златно на повърхността на обществения басейн. Чудновати, но красиви същества, носещи се във водата с шнорхели и маски… Не, това не е част от приказен сюжет или фантастичен филм. Това е действителната атмосфера в новооткритото училище за русалки в Холандия.

Считано за „първото професионално училище” за русалки, учреждението се намира в холандския град Зайст и цели да превърне всеки желаещ във въплъщение на Ариел и нейните морски сестри.

„Тайната (за правилното плуване като русалка) се крие в правилната техника”, разказва професионалната „сирена” Кристал, която е основател на училището. Според нея цялото движението на жените риби идва от корема и превръща тренировката не само в удоволствие за сетивата, но и в интензивна водна аеробика. За нея обаче, основополагащо е усещането за свобода, с което водата я дарява.

„Мога да отида навсякъде, където поискам. Във водата аз съм по-грациозна. Чувствам се по-красива и уверена. Единствено във водата съм лишена от напрежение, стрес и технологии”, споделя холандката.

Най-често 27-годишната жена обучава своите ученици облечена само в банския си костюм с бюстие, във формата на миди, но на разположение има и 15-килограмова опашка, поръчана специално от Хавай и струваща близо 3 000 евро. Интересен факт е, че фирмата производител „Финфолк пръдъкшънс”, специализираща в изработването на реалистични силиконови опашки за русалки, е толкова затрупана с поръчки, че е необходимо да изчакаш между 9 и 12 месеца, за да получиш своята. Независимо от екстравагантната и твърде висока цена за подобно удоволствие.

В академията, освен да плуват, проекторусалките се учат и как да подбират правилните костюми и аксесоари, как да си правят прически и грим, които да са водоустойчиви и как да се усмихват и да си държат очите отворени при провеждането на подводни фотосесии. В последния „клас” пък девойките изучават техники на гмуркане, задържане на въздух под вода и контролирано издишване на водни рингчета.

Прочетено: 4081 пъти



 

Хумор и забава

Блондинка с къса пола се качва по стълби. След нея върви мъж и поглежда под полата й. Блондинката ядосана се обръща:
- Как не ви е срам! Вие не сте никакъв джентълмен.
- А вие не сте никаква блондинка - отговорил джентълменът.