Начало » Кино » Връчиха наградите на руската киноакадемия НИКА

Кино


Връчиха наградите на руската киноакадемия НИКА Връчиха наградите на руската киноакадемия НИКА

10 Април 2012 БГНЕС   |  Коментари [0] Категория › Кино

   increase  decrease

Руската академия за филмово изкуство "Ника" отличи като най-добър игрален филм за изминалата година лентата на Андрей Смирнов "Жила-была одна баба"/"Имало едно време една жена"/.

Филмът разказва за живота в руското село през 1909 – 1921 г. проследявайки съдбата на тамбовската селянка Варвара. Тя се омъжва, овдовява, опитва се да устрои живота си. По това време се случват и Първата световна война, Октомврийската революция в Русия, Гражданската война, Тамбовското въстание. Селска Русия е оприличена на град Китеж, който бавно и неумолимо потъва във водата на голям язовир.

За тази руска кинонаграда претендираха "Елена" на Андрей Звягинцев, "Шапито-шоу" на Сергей Лобан, "Сибир. Монамур"на Вячеслав Рос и "Высоцкий.Спасибо что живой" на Пьотр Буслов.

"Ника" за най-добра режисьорска работа получи Звягинцев за "Елена". Актьорския приз за мъжка роля е за Сергей Гармаш за ролята му във филма "Дон". Този за най-добра актриса получиха Даря Екамосова за ролята и в "Имало едно време една жена" и Надежда Маркина за играта й в "Елена".

По време на церемонията по награждаването стана малък скандал.Популярната в Русия като "светска лъвица" телевизионна водеща Ксения Собчак подхвърли репликата "...ако не се занимавахте с благотворителност, щяхте да агитирате за Путин?", което предизвика освирквания в залата.

Руската академия за филмово изкуство "Ника", която присъжда националната награда на Русия в областта на кинематографията е основана през 1987 година.

Прочетено: 3535 пъти



 

Хумор и забава

Блондинка с къса пола се качва по стълби. След нея върви мъж и поглежда под полата й. Блондинката ядосана се обръща:
- Как не ви е срам! Вие не сте никакъв джентълмен.
- А вие не сте никаква блондинка - отговорил джентълменът.