Нова фондация развива дигиталния сектор в България

Нова фондация развива дигиталния сектор в България

17 Ôåâðóàðè 2020 | Infotech.bg

Създаването на Фондацията Digital4Bulgaria е естествено продължение на проект, който се заражда преди четири години. Инициативата стартира през 2016 г., когато се провежда първото от поредицата събития - Digital4Plovdiv. То постепенно се утвърждава като един от стойностните форуми, не само в Града под тепетата, но и в национален мащаб, и се радва на голям интерес от посетителите. Всяка година лектори на събитията са познати експерти с дългогодишен опит в сферата и предприемачи, които успешно развиват своя бизнес.

През 2019 г. инициативата Digital4 за пръв път напуска пределите на Пловдив и в морската столица - Варна се провеждат две големи конференции. Обобщената статистика, предоставена от Digital4Bulgaria, сочи че в последните 3 години са проведени общо 16 събития, в които са се включили повече от 430 лектори и над 4000 участници. Организатор и основен спонсор на събитията е IMG – Internet Media Group.

Осъзнавайки ползите и нуждата от инициативи, посветени на новостите в дигиталния свят, Фондация Digital4 Bulgaria е мотивирана да разшири мрежата от събития, като постави и други градове на Дигиталната карта на България. Тя вече обяви програмата за 2020 г., като в нея са включени четири от големите градове в страната. Тази година Digital4 събития ще се проведат за пръв път в Бургас и София, придружени от вече познатите дигитални дестинации - Варна и Пловдив. Ето и по-подробна информация за датите и темите, които ще бъдат засегнати:

● 29 март 2020 г. – Бургас – Digital4Burgas: Успешна онлайн търговия през 2020 г.

● 19 май 2020 г. – София: - Digital4Sofia Premium Еdition: Социални мрежи и видео маркетинг

● 27-28 юни 2020 г. – Варна - Digital4Varna: SEO & Content Marketing

● 24-25 септември 2020 г. Пловдив - Digital4Plovdiv: Годишна конференция за онлайн маркетинг и търговия

Любомир Атанасов - управител на IMG, споделя, че амбицията на Фондацията е да постави на картата още нови дигитални дестинации, като за целта разчита на привличането на партньорски организации и инвеститори, които припознават каузата на Digital4Bulgaria. Той, допълни, че организацията ще продължи да развива дигиталната общност, организирайки полезни и качествени събития и предоставяйки възможност за създаване на полезни бизнес контакти и партньорства.

Фондация Digital4Bulgaria е основана в края на 2019 г. Тя обединява мрежата от събития Digital4, които се провеждат в различни градове в страната, изграждайки т.нар. Дигитална карта на България. Основателите ѝ споделят, че мисията на организацията е активно да развива дигиталния сектор в страната и да популяризира възможностите, които новите дигитални технологии предоставят на бизнеса.