David Vendetta feat. Akram – Unidos Para La Musica

David Vendetta feat. Akram – Unidos Para La Musica

12 ГћГ­ГЁ 2007 | Ka Music +

Дейвид Вендета е един от най-нашумелите диджеи на международната хаус сцена. Повод за растящата му популярност е неговото чисто ново парче – “Unidos Para La Musica”, сочено от водещи имена в модерната електронна музика за основен претендент за “Хит на Лято’07”. Изпълнението се превърна в хит в клубовете в Ибиса и Париж – местата, където французинът Вендета е резидент. Постепенно заразителния саунд на “Unidos Para La Musica” тотално завладя Испания, Франция и Италия, а в момента започва да набира скорост и в Холандия, Белгия и Великобритания. “Unidos Para La Musica” вече е основна част от сетовете на диджеите и в клубовете у нас.

Изпълнението дължи популярността си до известна степен на интересните вокали, повлияни от класическата фламенко музика. Това може би е първият фламенко-хаус хит в света, а романтичната и екзотична мелодия, характерна за областта Андалусия (Испания) в съчетание с модерното електронно звучене на трака превърнаха “Unidos Para La Musica” (в превод – “Обединени за музиката”) в световен хит, който освен в Европа, се приема изключително добре и в арабските страни, както и в Латинска Америка.

Французинът Дейвид Вендета започва да се занимава сериозно с музика през 2002 г. Кариерата си стартира като диджей в някои клубове в Париж, където е забелязан от големия продуцент/диджей Роджър Санчес. Той решава да предложи на Дейвид да направи няколко ремикса на негови парчета и остава доволен от резултата. Постепенно двамата се сближават и стават добри приятели и колеги. Ремиксите на Дейвид пък наистина се оказват успешни, той успява да интегрира своя собствена чувственост и стил в траковете и получава оферти за съвместна работа с имена като Давид Гуета, Майкъл Грей и Курд Маверик. Първият самостоятелен голям хит на Вендета е парчето Love To Love You Baby, което съдържа семпъл от едноименния хит на Дона Самър и разтърси клубовете миналото лято. То е последвано от чисто новото му парче – “Unidos Para La Musica”, което е на път да утвърди името на Дейвид Вендета не само като добър диджей и автор на ремикси, но и като успешен продуцент. Той е номиниран и за диджей на годината на NRJ MUSIC AWARDS 2007.

Както става ясно и от заглавието, вокалите в парчето са на испански език и са изпълнени от фламенко певеца от арабски произход Акрам Седкауи. Преди време той е участвал на фестивал заедно с U2, а самият Боно му сложил нарицателното “Възхитителният Златен глас”.

Всички музикални специалисти на Стария континент пък са единодушни – разтапящият глас на Акрам и усета на Дейвид Вендета към модерната музика ще превърнат “Unidos Para La Musica” в безспорния клубен хит номер едно на Лято 2007!

Видеоклипът към Unidos Para La Musica също вече дебютира в ефира на водещите музикални телевизии у нас, а парчето бе включено в чисто новата хитова компилация Dance It vol. 24.