Нови албуми на музикалния пазар от Ка Мюзик +

Нови албуми на музикалния пазар от Ка Мюзик +

14 ГћГ­ГЁ 2007 | Ка Мюзик +

IBIZA CHILL HOUSE

Директно от препълнените плажни клубове в Ибиса идва чисто новата компилация Ibiza Chill House. Колекцията съдържа 12 изискани чилхаус парчета, които носят полъха на средизнемноморския остров. Известен със своите летни партита, на които хиляди млади хора се забавляват денонощно, Ибиса е нещо повече от курорт. Той е начин на живот, на мислене, на забавление. Много са компилациите, които носят в себе си името на балеарския остров, но така, както са различни всички забавляващи се хора там, така и музиката в тях се различава съществено.

Някои са създадени за следобедно повдигане на настроението и подгряване за шеметната нощ, други са хит именно в най-шумните мигове на вечерта, с трети телата релаксират и посрещат магическия изгрев на слънцето. Албумът Ibiza Chill House съдържа най-доброто от модерния чилхаус – стилни парчета със съвременно звучене, повлияни от най-новите тенденции в електронната музика, но все пак предназначени за приятен релакс, в който тялото и духът да намерят нежен баланс помежду си.

С настъпването на лятото, всеки човек ще може да почувства свободния дух на средиземноморския остров с приятната компилация за релакс Ibiza Chill House. Дори да се намирате на хиляди километри от Испания, прецизният подбор на траковете в тази колекция наистина ще успее да ви поднесе настроението на култовия курорт. Всяко място, където слушате албума, ще се превърне в една малка, лично ваша Ибиса, а най-хубавото е, че ще можете да носите тази атмосфера със себе си – където поискате, сякаш постоянно се намирате в някой от хитовите клубове като “Амнезия”, “Спейс”, “Пача” и др.

Освобождаваща чил-аут музика с изискан хитов хаус – единственото място, където можете да откриете подобна омагьосваща комбинация е чисто новата колекция Ibiza Chill House.

LOUNGE DEL MARE

Чисто новата лаундж компилация на българския музикален пазар носи заглавието Lounge Del Mare. Както става ясно и от името, парчетата тук са вдъхновени от нежната мелодия на морските вълни и създават неповторима звукова картина, напомняща лежерни залези на брега на морето. Ефектът е подсилен и още от стилната оригинална обложка на проекта.

Въпреки, че по принцип модерната лаундж музика се свързва основно с електронното звучене, в новата компилация Lounge Del Mare голяма роля изиграват и акустичните духови инструменти, барабани, перкусии и вокали. В записите до голяма степен са включени живи инструменти, които правят саунда още по-интересен и екзотичен, и превръщат албума във вълнуващо пътешествие сред модерната музика за релаксация и медитация.

Ако погледнем историята на лаундж музиката, тя обхваща голяма част от популярните съвременни жанрове. Първоначално стилът се е развивал просто като музика за фон, изпълнявана в салоните в хотели и казина, както и в пиано баровете. Основното предназначение всъщност остава непроменено и до днес – това е ненатрапваща се, приятна и лека музика, която има за цел да доизгради дадена атмосферата. В случая с Lounge Del Mare обаче ще имате чувството, че наистина се намирате на някой плаж по време на залез слънце, нежно гален от морската пяна. Често мелодиите имитират реални звуци от природата и няма как да не чуете нежното шумолене на вълните.

Перфектният начин да усетите с всичките си сетива блаженството на най-вълнуващата екзотична морска почивка в живота си е да се отпуснете и да слушате траковете в чисто новата компилация Lounge Del Mare. Приятни и лежерни 13 парчета и повече от 70 минути релаксираща музика, вдъхновена от романтичния полъх на морето.

На музикалния пазар, от “Ка мюзик +”