Национално СОУ „София” изпрати учебната година с Боди-Арт шоу

Национално СОУ „София” изпрати учебната година с Боди-Арт шоу

22 ГћГ­ГЁ 2007 | JT International

Уникално Боди-Арт шоu сътвориха учениците от 151-во училище в Столицата. Учениците от профили Моден Дизайн, Художествен текстил и Мода, съвместно с бившата учебна компания на профил Стопанско управление организираха състезание по рисуване на тела в двора на училището. Над 13 художествени екипа рисуваха по различна тематика върху телата на свои съученици в продължение на четири часа. След което произведенията на изкуството дефилираха пред специално подбрано жури от преподаватели и гости на училището, които избраха първенците в импровизираното състезание. Специално избраните модели бяха от 9 до 11 клас на училището, както и талантливите художници, които се трудиха усилено цял учебен ден върху своите нови „платна”.

Учениците рисуваха върху теми като Фентъзи, Готика, Флора, Фауна, Етно и други, моделите бяха изрисувани целите като тигри, готически създания и различни пейзажи, предварително изтеглени от художниците.

Подобно състезание се прави за първи път в училището, като инициативата идва от маркетингова компания създадена от току що завършили абитуренти на училището. Събитието се провере с подкрепата на минералните води Девин, и Джей Ти България, които подариха на децата едно страхотно изживяване в последните дни на учебната годината.

Национално СОУ „София” е известно с разностранните си профилирани класове и програми, по които се подготвят учениците в училището. Децата в НСОУ се обучават в Правни и Художествени до Бизнес и Театрални паралелки. Уникалния метод на обучение в училището дава на децата възможност да се развиват във много насоки и им позволява да учавтват и да организират подобен тип състезания и събития. „Подобни извън класн идейности влиаят много положително на учебниш процес” – коментират преподавателите. В момента ученици на училището са на водещи позиции в всички сфери в художествената, техническа и бизнес среди на страната. 18 годишни абитуренти на училището, в момента са номинирани от световното списание Бизнес Уийк сред 15-те най-добри млади предриемачи на Европа. Други ученици получават награди от световни технически и арт конкурси.

„Училището е страхотно, но трябва да се смени ръководството, защото не отива на добре” – коментират участниците в шоуто.

„Трябва да се организират по често подобни неща, а не само да стоим в класните стаи” - пожелаха гости от други училища в публиката.

НСОУ „София” е едно от най-големите училища в страната, но е известно със вечните си борби със министерства и институции да запази статута и програмите си, които са доста иновативни и модернистични за българската образователна система, което явно се смятат за недопустимо от образователните институции в страната, като не разрешават на училището да провежда голяма част от програмите си.