Уред за приготвяне на кисело мляко в домашни условия

Уред за приготвяне на кисело мляко в домашни условия

06 Îêòîìâðè 2011 | Infotech.bg

Иновативният уред от серията TEFAL Nutritious & Delicious и е разработен специално, за да отговори на нарастващото желание на българина да се храни балансирано и да води по-здравословен начин на живот. TEFAL Delices прави процесът на заквасване на млякото лесен и приятен, като поддържа необходимата температура и благоприятства въздействието на млечните ферменти.

Използвайки уреда, консистенцията на приготвеното кисело мляко може да бъде контролирана в зависимост от желаната гъстота, а също така могат да бъдат приготвени и различни кисели млечни продукти с краве, козе, овче или соево прясно мляко, сред които сирене и катък. Уредът приготвя желания продукт, както със сурово, така и с пастьоризирано и с прясно мляко приготвено по UHT технология.

За разлика от традиционния, познат на българина начин за приготвяне на кисело мляко в домашни условия, с TEFAL Delices не е необходимо постигането на предварителна температура на сместа. Уредът работи изключително лесно без да е нужна дълга предварителна подготовка – един литър прясно мляко се смесва с 80 гр. кисело, след което се наглася времето за ферментация и киселото мляко е готово.

Млякото заема важна част от балансираната диета заради своите многобройни ползи. Млечните продукти, включително киселото мляко, са основният източник на калций, който е изключително важен за изграждането и поддържането на костната маса и зъбите през целия живот. Киселото мляко съдържа и фосфор, който работи съвместно с калция. Протеините от животински произход, част от които са и млечните протеини, са най- полезните за човешкия организъм, защото те съдържат всички незаменими аминокиселини, които тялото не може да произведе само.