Г-н Монклус е тренер и презентатор към Дивизия Напитки на Moët Hennessy Louis Vuitton – най-голямата в света група за луксозни стоки. Той пътува непрестанно и годишно посещава поне по 10 държави, където със своята испанска страст и хъс печели нови и нови обожатели на марките на Моет Хенеси: Moët&Chandon, Dom Pérignon, Veuve Clicquot, Krug, Hennessy, Glenmorangie, Belvedere.
Страстта към съчетаването на коняк и шоколад идва от Франция, а днес намери и своето креативно изражение в създадения от Станислав Котев шоколадов десерт. Комбинацията коняк със шоколад е един невероятен извор на вкусово усещане за топлина и щастие, емоционален завършек на обяд или вечеря, или просто наслада с божествения вкус на шоколадов десерт и чаша Хенеси Х.О…..
Станислав Котев е започнал кариерата си в областта на кулинарното изкуство преди повече от десет години. Години наред е бил зам. главен готвач в х-л Хилтън, а днес с гордост ръководи ресторант Нино от откриването му миналата година.
Hennesy X.O
Съобразно личния вкус и предпочитания на Морис Хенеси от фамилията Хенеси, и на неговите приятели, Hennessy създават категорията X.O или eXtra Old. Този коняк остава до ден днешен еталонът, оригиналът. Първият ‘eXtra Old’ е богат и силен коняк. Hennessy X.O е бленд от повече от 100 eau-de-vie, /“божествена вода”, така наричат висококачествения винен дестилат, от който се произвежда коняка/, специално подбрани, отлежали до 30 години. Мъжествен и щедър заради богатите си и пикантни аромати с добре структурирани нюанси, доминирани от богатството на дъб и черен пипер. Добре балансиран на небцето, X.O затвърждава ароматите, открити от обонянието: сушени плодове и шоколад. Елегантен и силен, той разкрива балансираност, завършеност и хармония между ароматите.
Традиционно X.O е подходяща напитка след приключването на една изтънчена вечеря. Същевременно обаче все повече и повече хора откриват прибавеното удоволствие на X.O “С лед”. Просто добавете една или две бучки лед за да освободите ароматите на бленда.