Начало » Технологии » Европейска седмица за иновации, информационни технологии и бизнес стартира на 21-ви септември

Технологии


Европейска седмица за иновации, информационни технологии и бизнес стартира на 21-ви септември Европейска седмица за иновации, информационни технологии и бизнес стартира на 21-ви септември

19 Септември 2020 Infotech.bg   |  Коментари [0] Категория › Технологии

   increase  decrease

Умни градове, автономни автомобили, дронове, роботи и летящи таксита – това са само малка част от акцентите в програмата на Европейската Дигитална Седмица.

EUROPEAN DIGITAL WEEK е първото по рода си онлайн събитие, което в рамките на една седмица ще обедини 15 конференции и 1 съпътстващ форум по теми свързани с иновациите, информационните технологии и бизнеса. Форумът ще се състои между 21-ви и 26-ти септември. Организатор на проявата е българската компания Internet Media Group в партньорство с Международен панаир Пловдив.

Програмата на събитието събира на едно място 382 лектора – експерти и практици от 78 държави на пет континента. Почти 400 са темите, които ще бъдат дискутирани и ще осигурят над 360 часа know-hоw за аудиторията. Сред тях са „Умни градове”, “Летящи таксита”, “ПР и комуникационни стратегии в дигиталния свят“; „Криптовалута и блокчийн технологии“; „Международна киберсигурност“; „Роботика, автоматизация и системи за изкуствен интелект“; „Зелена енергия“; „Start Ups“; „Маркетинг на социалните медии“; “Етичните норми на изкуствения интелект”; “Изкуството на мотивацията” и много други.

Конференциите са с практическа насоченост. Те дават възможност на малките и средни технологични компании да излязат на голям форум, както и на мениджърите да видят ползата си от трансформиране на бизнеса си, казва Любомир Атанасов, изпълнителен директор на Internet Media Group  и организатор на събитието. Одобрени и допуснати до конференциите са само лектори-практици, които имат реален опит в темите, по които ще говорят. Най-многобройни са лекторите от САЩ, Обединеното кралство и Индия, но опит ще споделят и представителите на сектора от Тринидад и Тобаго, Андора, Хондурас, Ямайка, Мианмар, Бангладеш и други. Профил на лекторите може да бъде видян на адрес: https://ditech.media/eudw/.

Това е първото онлайн събитие от такъв мащаб, което привлича аудитория от цял свят и експонира възможности за размяна на опит и обучение в условия на световна пандемия. Повече информация можете да получите тук: https://europeandigitalweek.com/.

Прочетено: 1305 пъти



 

Хумор и забава

Блондинка с къса пола се качва по стълби. След нея върви мъж и поглежда под полата й. Блондинката ядосана се обръща:
- Как не ви е срам! Вие не сте никакъв джентълмен.
- А вие не сте никаква блондинка - отговорил джентълменът.