специално, за да отговори на нарастващото желание на българина да се храни балансирано
и да води по-здравословен начин на живот. TEFAL Delices прави процесът на заквасване на
млякото лесен и приятен, като поддържа необходимата температура и благоприятства
въздействието на млечните ферменти.
Използвайки уреда, консистенцията на приготвеното кисело мляко може да бъде
контролирана в зависимост от желаната гъстота, а също така могат да бъдат приготвени и
различни кисели млечни продукти с краве, козе, овче или соево прясно мляко, сред които
сирене и катък. Уредът приготвя желания продукт, както със сурово, така и с пастьоризирано
и с прясно мляко приготвено по UHT технология.
За разлика от традиционния, познат на българина начин за приготвяне на кисело мляко в домашни условия, с TEFAL Delices не е необходимо постигането на предварителна
температура на сместа. Уредът работи изключително лесно без да е нужна дълга
предварителна подготовка – един литър прясно мляко се смесва с 80 гр. кисело, след което
се наглася времето за ферментация и киселото мляко е готово.
Млякото заема важна част от балансираната диета заради своите многобройни
ползи. Млечните продукти, включително киселото мляко, са основният източник на калций,
който е изключително важен за изграждането и поддържането на костната маса и зъбите
през целия живот. Киселото мляко съдържа и фосфор, който работи съвместно с калция.
Протеините от животински произход, част от които са и млечните протеини, са най-
полезните за човешкия организъм, защото те съдържат всички незаменими аминокиселини,
които тялото не може да произведе само.