Начало » За дома » За да не се разболяваме докато спим

За дома


За да не се разболяваме докато спим За да не се разболяваме докато спим

16 Февруари 2021 Infotech.bg   |  Коментари [0] Категория › За дома

   increase  decrease

Сънят все още е една от най-големите тайни на биологията.Установено е, че ние регенерираме както тялото, така и душата напълно по време на сън. Но ако не си осигуряваме качествен сън, ставаме лесна мишена за вирусите и настинките.

Ето няколко правила как да поддържаме здравословна среда докато спим, за да намалим риска от заболявания.

Матракът

Върху матрака преминава повече от 1/3 от живота ни и за да поддържаме здравословна среда на сън, е важно да го почистваме редовно. Това става чрез прахосмучене, което да премахне натрупания прах и да не позволи задържането на микроорганизми и акари, които предизвикват алергии или респираторни проблеми.

Докато спим тялото ни отделя пот и тази влага се натрупва в матрака, създавайки условия за нехигиенична среда. За да се предпазите от влагата и в същото време да удължите живота на матрака, използвайте протектор за матрак.

Животът на един матрак е средно между 5 и 10 години, след което трябва да бъде заменен с нов. Добрият матрак не само ще ви осигури хигиенична и здравословна среда по време на сън, но ще даде нужната опора на тялото ви, за да ви предпази от схващания и болки в кръста през деня.

Завивките

Завивките ни са не по-маловажни от матрака. Те трябва да са съобразени със сезона и е препоръчително да са от естествени материали. Най-предпочитани са завивките с гуши пух, защото те издържат над 10 години, антиалергични са, а спането с естествена пухена завивка ви кара да се чувствате като ангел, спящ върху късче облак.

Гъшият пух е един от най-фините и висококачествени естествени изолатори. Поради специфичната си структура и изолационни характеристики, той позволява на гъските да оцелеят при екстремни климатични условия от +50°C до -50 °C. Именно тази способност, за регулиране на температурата и влажността прави пухеният пълнеж така специален и предпочитан материал за пълноценен и здравословен сън.

Възглавницата

Следващият компонент за качествения сън е правилният избор на възглавница. И за разлика от матрака, смяната на възглавницата трябва да е по-честа. Опити доказват, че натрупаната влага, прах, акари и други микроорганизми правят възглавницата ни по-тежка с около килограм след приблизително две години ползване.

Правилната позиция на врата и нервните окончания на главата са определящи при избора на възглавница. Ако спите по гръб, за вас е подходяща средно твърда възглавница. Най-подходящ отново е естественият материал. Пухът и перата са естествен пълнеж с технически предимства, които не се срещат в почти никой друг материал. Пухът е изключително мек, дишащ и терморегулиращ, докато перата осигуряват естествена опора за главата и врата Ви. Тази комбинация прави възглавниците от натурален пух и пера най-добрият избор за качествен и пълноценен сън.

Ако сте човек, който предпочита да спи настрани, твърдата възглавница ще отговори най-добре на Вашите нужди. Твърдата възглавница е най-подходяща за Вас, тъй като ушите Ви ще се подравнят на една линия с Вашите рамене. Това Ви гарантира, че всяка сутрин ще се събуждате напълно отпочинали.  

Ако спите по корем, меката възглавница ще отговори най-добре на Вашите нужди. Главата и врата Ви ще са добре обгърнати и под подходящият ъгъл, без да се създава неестествено извиване нагоре на гръбначния Ви стълб.

Завивки с гъши пух и възглавници и завивки с патешки пух можете да си купите от електронния магазин на Fashion.bg - представител на завода производител Down Creators, който се намира в България. Вижте всички завивки с пух и изберете най-подходящата за вас.

Прочетено: 1317 пъти



 

Хумор и забава

Блондинка с къса пола се качва по стълби. След нея върви мъж и поглежда под полата й. Блондинката ядосана се обръща:
- Как не ви е срам! Вие не сте никакъв джентълмен.
- А вие не сте никаква блондинка - отговорил джентълменът.