Кои са най-добрите гурме дестинации?

Кои са най-добрите гурме дестинации?

16 Ìàðò 2015 | Infotech.bg

Ако две от най-любимите ви неща са добрата храна и пътешествията, то определено ще ви интересно кои са топ дестинациите за кулинарен туризъм. Международната платформа за поръчка на храна foodpanda подбра някои от най-добрите гурме дестинаци в света:

  1. Рим, Италия – няма как да не започнем с ботуша, предимно известен с превъзходната кухня. Неслучайно Джулия Робъртс изпада в кулинарна кома по време на престоя си в Рим във филма „Яж, моли се и обичай“. Пица, паста, ризото, сладолед, хляб, вино и кафе..ммм ако обичате италианска храна, то няма по-добро място от Рим.
  2. Барселона, Испания – испанска паеля, испанска тортиля, тостадас де хамон и разбира се, испанското вино... храната в Испания носи преди всичко наслада. Барселона определено е градът, който не само ще ви предложи незабравими гледки, палми и дълги плажни ивици, но и ще ви посрещне с вкусни кулинарни изкушения и студена сангрия.
  3. Париж, Франция –няма как да пропуснем и Франция с нейното огромно разнообразие от ястия в типичен средиземноморски стил и с чаша хубаво вино. Париж е меката на превъзходните гурме сладкиши, като започнем от сладките макарони с различни цветове и пълнежи и стигнем до вкусния крем брюле. В този ред на мисли се сещаме за прословутата фраза на френската кралица Мария Антоанета „Като няма хляб, яжте пасти“, предложение, което ние с радост бихме приели.
  4. Фес, Мароко – мароканската кухня е известна с използването на множество подправки, така че е идеален избор за почитателите на добре овкусената храна. Повечето от ястията включват кускус, агнешко месо, плодове и зеленчуци. Известни са и изключително сладките десерти, придружени с традиционния за страната ментов чай.
  5. Сингапур – експлозия от вкусове ви очаква в Сингапур. Ястията там определено не се ограничават само до ориз и нуделс, храната в Сингапур е отражение на вдъхновението на техните майстор-готвачи, които умело използват продукти от цял свят като трюфели, морска сол, паста, маслини и дори хайвер.
  6. Токио, Япония – забързан и космополитен, Токио определено може да предложи голям брой от отлични ресторанти. Насладете се на превъзходно суши с прясна риба тон или пък експериментирайте с екзотични вкусове.
  7. Бангок, Тайланд – няма как да се считате за истински гурме туристи, без да сте опитали истинска тайландска храна. И разбира се, най-доброто място да го направите, е Банкок. Ако посетите този впечатляващ град, задължително опитайте от храната, продавана по улиците, ще останете приятно изненадани.

Която и дестинация да изберете, не пропускайте да се възползвате от кулинарните изкушения, които предлага. Сигурни сме, че ще ви остави незабравими и приятни спомени.