Дейвид Мориси и Чарлз Данс в амбициозна ТВ адаптация на бестселъра „СИНГАПУРСКА ХВАТКА“ с премиера по EPIC DRAMA

Дейвид Мориси и Чарлз Данс в амбициозна ТВ адаптация на бестселъра „СИНГАПУРСКА ХВАТКА“ с премиера по EPIC DRAMA

16 Ôåâðóàðè 2021 | Infotech.bg

Адаптиран от носителя на Оскар Сър Кристофър Хамптън (Atonement, Dangerous Liaisons) по романа на носителя на Booker Джей Джи Фарел, „Сингапурска хватка“ е с Дейвид Мориси (The Walking Dead) и Чарлз Данс (Game of Thrones).

Сериалът в шест части e с ексклузивна премиера в Централна и източна Европа по Epic Drama на 7 март, неделя, в 22:00 часа българско време.

Епична история, развиваща се през Втората световна война, „Сингапурска хватка“ показва едно английско семейство, живеещо в Сингапур по време на японската инвазия. В главната роля е носителят на награда Olivier Люк Тредуей (Ordeal By Innocence, Traitors), който се превръща в героя по неволя Матю Уеб.

Актьорът Дейвид Мориси (Britannia, The Walking Dead) е в ролята на безскрупулния търговец на гума Уолтър Блекет, който оглавява най-старата и могъща фирма в британски Сингапур, заедно с партньора си Уеб, в чиято роля влиза Чарлз Данс (Game of Thrones, Gosford Park).

Когато здравето на Уеб се влошава, Уолтър трябва да подсигури бъдещето на фирмата. Той решава, че синът на Уеб, Матю, е съвършената партия за разглезената му дъщеря Джоан (в ролята Джорджия Близард, Thor: Ragnarok). Уолтър, обаче, е все по-обезпокоен от идеализма на Матю, който междувременно е все по-очарован от обаянието на Вера Чианг (в ролята Елизабет Тан, Emily in Paris), мистериозна бегълка от Китай.

Съ-продуценти на Сър Кристофър Хамптън са Mammoth Screen, под чиято марка излязоха сериали като „Полдарк“, „Свят в пламъци“, „Война на световете“, „Ендевър“ и The Serpent. Том Воган (Victoria, Doctor Foster) е режисьор на всички шест епизода. „Това е историята на няколко англичани, които не могат изобщо да си представят както ще им се случи!“ Така сценаристът и продуцент Сър Кристофър Хамптън резюмира накратко историята в „Сингапурска хватка“.

Вероятно екипът на продукцията се е почувствал по същия начин, когато осъзнава, че Сингапур много се е променил в последните 80 години и така на практика да снимат там е невъзможно. Затова преместват снимачната площадка в Куала Лумпур и Пенанг.

Продуцентите не пестят от визуални ефекти: докарани са няколко оригинални японски танка, за да обогатят невероятно детайлните декори. Също в името на автентичността е докаран и истински боен самолет от музей. Наети са стотици – в някои от сцените – хиляди статисти, за да се придаде достоверност на многоликата епоха и бойните действия.

Към звездния актьорски състав се присъединяват също:

• Джейн Харокс (Absolutely Fabulous, Little Voice) като Силвия Блекет, съпругата на Уолтър
• Колм Мийни (Deep Space Nine, Cat on a Hot Tin Roof) като Майор Брендън Арчър
• Люк Нюбъри (In The Flesh) като сина на Уолтър, Монти, брат на Джоан
• Барт Едуардс (UnREAL, Peep Show) като кап. Джеймс Ерендорф, ухажор на Джоан
• Кристоф Гуибе (Sakho et Mangane, Falco) като Дюпини

Какво е „Сингапурската хватка“? Ако погледнем сериала, очевидно това е японската армия, която неумолимо настъпва към града. Понятието, обаче, не е еднозначно. Главният герой Матю, често се натъква на този израз и се опитва да разбере значението му. Отговорът, разбира се, е в епизодите. Само по Epic Drama.