Какви модели фенери за глава ще намерите във 4sales

Какви модели фенери за глава ще намерите във 4sales

27 ГЂГўГЈГіГ±ГІ 2021 |

Всеки в живота си е попадал на място, лишено от електричество и осветление, което всъщност създава условия за несигурност и плахи действия. Челниците за глава са страхотно средство за осветяване на всичко пред очите, при пълна липса на осветеност. Сега ще разберем в кои случаи се използват и какви са критериите за правилен избор.

Защо ни е необходим фенер за глава

Челниците представляват фенери за глава, приспособени за лесното им и бързо слагане и сваляне. Те са леки и мощни, а съвременните решения са оборудвани с последно поколение ЛЕД лампи, осигуряващи невероятна яркост на светлината и дълго време за работа с едно презареждане на батерията.

Челниците обикновено се използват на местата, където има пълна или частична липса на светлина и необходимост от допълнителна осветеност пред очите. Предимството от употребата им е възможността за извършване на други действия с ръцете. Лесно се поставят на главата и много бързо се отстраняват, изключително леки са за носене и дори след продължително време на употреба, не чувствате дискомфорт, умора, болки или охлузвания.

Челниците обикновено намират приложение, когато сме на почивка в гората, на къмпинг в планината или на среднощен риболов. Често се използват от миньорите и работещите в тъмни места хора, като каналджиите или в пещерите например.

Челници

Какво трябва да знаем преди да купим

За осигуряването на максимална гъвкавост на клиентите и подборът спрямо нуждите и предпочитанията им, днес на пазара се предлага широк асортимент от различни видове челници. Нека се запознаем накратко с тях, така че всеки самостоятелно да направи своя информиран избор:

  • Водоустойчивост - ако работата Ви е свързана с водна среда или в условия на дъжд, важно е при избора да се вземе челник с ниво на водоустойчивост;
  • Функционалност - някои разновидности са оборудвани с допълнителна функционалност, като аварийни сигнали, SOS сигнализация, индикатори за заряда на батериите, магнитен държач за метал и т.н. Подходящи са за случаи, в които има вероятност да изпаднете в опасни ситуации;
  • Удароустойчивост - в случай на употреба в екстремни условия и опасност от удари и счупвания, противоударните решения са най-подходящи;
  • Мощност на светлината - колкото мощността на лампата е по-висока, толкова -силна ще е светлината;
  • Време за автономна работа - това е времето за работа с едно презареждане на батерията. Колкото нейният капацитет е по-голям, толкова по-продължително ще използвате челника;
  • Тегло - последният важен параметър при избора, който колкото е по-малък, толкова по-добре. Обикновено пластмасовите решения са по-леки.

Основно по онлайн магазините предимно се предлагат евтини любителски или професионални решения, които спрямо условията и нуждите Ви можете да изберете.